Allmän info

Väddö Kursgård ägs av Luftvärnets Befälsutbildningsförbund och ligger idylliskt vid Samnäsfjärden vid Ålands hav. Här har det bedrivits befäls- och luftvärnsutbildning sedan 1957. Hos oss finner du havet, naturen och lugnet. Tillsammans med god mat, bekväma stugor och rymliga konferensrum skapas de perfekta förutsättningarna för en lyckad samling. Väddö Kursgård genomför konferenser och kurser med helpension främst för aktörer inom totalförsvaret.  

Vi tar även emot företag och organisationer som vill ha tillgång till en komplett konferensanläggning vid vattnet endast 1,5 h från Stockholm. Kursgården består av röd- och vitmålade stugor med totalt 80 sängplatser. Restaurang och bar med fullständiga rättigheter, en större konferenssal och tre grupprum/mindre lektionssalar. Enkelt, idylliskt och intimt. Granne med Kursgården ligger ett komplett skjutfält att nyttja för totalförsvarets kursverksamhet (kräver separat bokning direkt med skjutfältet).

Hos oss är även ni som familj och privatpersoner välkommen att boka boende. Är ni ett sällskap om minst 14 personer erbjuder vi också måltider i vår matsal (förbokas).

Boende

Hos oss bor ni bekvämt i stugor med självhushåll, rum eller vandrarhem. Vi erbjuder både övernattning i fristående privata stugor och flerbäddsrum. Alla med tillgång till badrum. Med totalt 80 sängplatser kan vi även välkomna större sällskap till oss.   

De flesta av våra boenden har egen uteplats med sittmöbler. Sju av våra stugor har pentry, kylskåp och köksutrustning för självhushåll. Önskar du att boka stuga med pentry specificeras det vid bokning. 

För en detaljerad översikt över våra boendealternativ, klicka här.

Det är möjligt att boka såväl en eller ett fåtal stugor för familjeutflykten som för golfaren som önskar ett enkelt boende i närheten av Väddö GK - läs mer på Väddö Golfklubbs hemsida.

Måltider

I vår matsal med utsikt över Samnäsfjärden serveras alla dagens förbeställda måltider, från frukost till middag. Vi erbjuder alla våra kurs och konferensgäster helpension som inkluderar frukostbuffé, dagens lunch och kvällens middag.

Vi erbjuder även 3-rätters middag och en rad olika bufféalternativ. Vår duktiga kock skapar goda menyer baserat på säsong med mycket lokala råvaror. Förbokning krävs.   

Med fullständiga rättigheter och en bar i anslutning till restaurangen erbjuder vi våra gäster att varva ner med något gott i glaset i slutet av dagen. 

 Under rådande omständigheter kan utbudet i matsalen ändras med kort varsel. Vi följer noga myndigheters rekommendationer och krav på en säker och trygg miljö.

 

Konferens/kurs

Det finns få saker som bidrar till produktivitet och effektivitet som lugnet och naturen. Hos oss hittar du precis det. Utöver en naturskön miljö erbjuds rymliga ytor utomhus som även är belysta kvällstid för kursmoment som kan genomföras ute.      

I våra ljusa och rymliga konferensrum kan du samla företaget/organisationen för en lyckad konferens eller kurs. Vi erbjuder modern utrustning i samtliga konferensrum.

Vi har en stor lektionssal med plats för 60-70 personer samt tre grupprum med kapacitet för 15, 20 respektive 25 personer. Våra konferensrum ligger i en egen byggnad vilket leder till avskildhet och färre störningsmoment. 

Under rådande pandemi kan begränsningar av maxantalet personer i respektive lokal ske.

Aktiviteter

Med närhet till både hav och skog finns mycket att hitta på. Kursgården har egen badplats med brygga, en mysig grillplats vid vattnet samt båt och kanot till utlåning. I vattnet vid Kursgården är det bra fiskemöjligheter och roddbåten kan gärna lånas till en fisketur.    

På området finns större gräsytor som fritt kan användas till kubbspel eller andra aktiviteter. I närheten av strandkanten finns bastu och dusch som står till våra gästers förfogande. Vi har också en ny boulebana och klot finns att låna. 

Vi också erbjuder våra gäster att boka vår vedeldade badtunna. Antingen fyller vi den och eldar till behaglig temperatur eller så utser ni en ansvarig person i gruppen som sköter det. Självklart har vi fullständiga rättigheter även vid badtunnan och i bastun.

 

Badtunnan är under rådande pandemi stängd. Prel. öppning oktober 2021.

Priser & villkor


Hyra av stuga med självhushåll / privata bokningar
Vänligen kontakta oss via mail eller använd formuläret  här på vår hemsida med din förfrågan.


Kurs och konferens

Vi skräddarsyr innehåll efter önskemål. Nedan finner du exempelpriser på konferenspaket hos oss.

- konferenslokal 
- lunch två dagar 
- middagsbuffé eller 3-rätters middag
- frukost 
- logi i enkelrum inkl. sänglinne och handduk 
- bastu
- kaffe & frukt

Pris per person: 1375 kr exkl. moms.

 

För frivilliga försvarsorganisationer har vi förmånliga priser för kurs och utbildning. Kontakta oss för att ta del av avtalspriserna. 

 

Bra att veta

Frivilliga försvarsorganisationer

Vår primära målgrupp är organisationer, myndigheter och förbund inom totalförsvaret. För er erbjuder vi förmånliga priser vid kurs eller konferens.

Hitta hit

För dig som åker bil kan du fylla i din startposition här så öppnas en vägbeskrivning med Google Maps. För dig som åker kollektivt är närmsta busshållplats Rangarnö. Från hållplatsen är det ca. 3 km promenad till oss. Fullständig tidtabell och information om bussresan hittar du på SL:s hemsida.

Betalning

Vi accepterar kortbetalning, Swish och kontant.

Öppettider

Väddö Kursgård är en säsongöppen kursanläggning och stugby. Vi öppnar normalt i april och stänger i november. Säsongen 2021 stänger vi dörrarna för säsongen 19 november.

Aktiviteter gården

Samtliga aktiviteter så som exempelvis roddbåt, bastu och boulebana är för alla våra gäster och kan i normala fall ej förbokas. Vi erbjuder även vedeldad badtunna, luftpistolskytte och diverse utelekar så som kubb och crocket.

Allergier

Är du allergisk och behöver anpassad kost när du bor hos oss med helpension? Vi ordnar det, kom ihåg att meddela oss i god tid innan din ankomst. Ska du gå en kurs hos oss som genomförs av en frivillig försvarsorganisation? Meddela dina behov till kursledningen.

Parkering / bil

Gratis parkering finns i anslutning till gården. Vi erbjuder i nuläget inte laddning för elbilar.

Alkoholservering

Vår bar är normalt bemannad i samband med middagen och önskas bar även efter middag önskar vi att veta det innan ankomst. Vårt serveringstillstånd innefattar matsale med tillhörande terrass samt bastuområdet. Egen alkohol på detta område är ej tillåtet.

Husdjur

I utvalda boenden är husdjur välkomna mot en avgift. Ange detta vid bokning.

 

 

 

Väddö Kursgård

Ytterskär
764 92 Väddö

0176-542 19

info@vaddokursgard.se
www.vaddokursgard.se


© 2020 Väddö Kursgård
En smakfull webbplats från Weblicious

Image
Image
Image
Väddö Kursgård bidrar till att möjliggöra kurser och utbildningar för Försvarsutbildarna, Luftvärnsförbundet, Försvarsmakten och andra aktörer i Totalförsvaret